Bekijk project

Voel u welkom bij Dorenbos Architekten Gytsjerk.

Wij proberen duurzaam te anticiperen op de continue ontwikkelingen binnen de sociale samenleving. Bent u geïnspireerd door onze visie en de gebouwen die we achterlaten kom dan vrijblijvend langs op ons kantoor aan de Trynwâldsterdyk te Gytsjerk.

Woning Feanwâlden

Woning Feanwâlden

De woning is gesitueerd in ‘De Bosk’, een nieuwe wijk aan de oostzijde van het dorp Feanwâlden. De vorm van de kavel en het omringende landschap liggen ten grondslag aan de langgerekte vorm van de woning.

Onze visie

Gebruiker staat centraal.

In het ontwerpproces staat voor ons de gebruiker centraal. We kijken naar de specifieke eisen en wensen van de gebruikers en dragen er zorg voor dat er een gezonde en comfortabele omgeving gerealiseerd wordt. Daarnaast nemen we ook de toekomstige gebruiker in ogenschouw: door flexibiliteit mee te nemen in het ontwerp kan het gebouw inspelen op onbekende toekomstige behoeften.

Zorgboerderij It Aventoer Oentsjerk

Zorgboerderij It Aventoer Oentsjerk

It Aventoer in Oentsjerk biedt wonen met 24-uurszorg en dagbesteding aan mensen met een beperking. Tevens is er de mogelijkheid tot logies en dagopvang. De onderneming is gericht op kleinschalig mens- en diervriendelijk wonen, werken en recreëren in een landelijke omgeving waarbij kwaliteit voor de gebruikers vooropstaat. Dit is voor ons ook het vertrekpunt geweest voor het ontwerp van een nieuw woongebouw met 8 appartementen en gemeenschappelijke ruimtes.

Onze werkwijze

Elke opdracht wordt als uniek ervaren.

De wensen van de opdrachtgever en de locatie vormen de vertrekpunten van het ontwerp. Luisteren naar en het begrijpen van de gebruiker om het ontwerp zijn eigen identiteit te geven. Elkaar verrijken met ideeën en in samenspel komen tot een duurzaam bouwwerk welke zowel functioneel, ruimtelijk en esthetisch zijn plaats vindt.

Herontwikkeling Balistraten e.o.

Herontwikkeling Balistraten e.o.

Momenteel wordt in opdracht van Woningcorporatie Elkien de Oost-Indische buurt in Leeuwarden herontwikkeld. Voor dit project is er een ketensamenwerking tussen Elkien, Bouwgroep Dijkstra Draisma en Dorenbos Architekten opgezet. Dorenbos Architekten verzorgt hier zowel het stedenbouwkundig als het architectonisch ontwerp voor 116 grondgebonden en 85 gestapelde nul-op-de-meter woningen (NOM).

Realisatie: Basticom