5-11-2018

Eigenzinnig huis in Deinum

In Deinum zal begin volgend jaar de bouw van dit woonhuis van start gaan. Een combinatie van uitgesproken wensen van de opdrachtgever in combinatie met het geldende beeldkwaliteitsplan, heeft geresulteerd in dit eigenzinnige huis. Het concept van dit woonhuis kenmerkt zich als een antraciet volume welke opgetild is en op een houten plint geplaatst is. In contrast met de voorgevel, opent de achtergevel zich geheel naar de tuin en biedt uitzicht over het landschap. Een visuele goot op 3m hoogte was een vereiste in het beeldkwaliteitsplan. We hebben de keuze gemaakt om de dakpannen door te trekken op de gevel om een overdaad aan detaillering te voorkomen. Het interieur kenmerkt zich door 1 enkele kern in het hart van de woning, welke van begane grond tot zolder doorloopt. Deze kern huisvest alle ondersteunende functies en is compact gehouden, hierdoor blijven er langs de kopgevels royale leefruimtes over.