Technische Dienst Wetterskip Fryslân – Dorenbos Architekten
Slideshow
Overzicht

Technische Dienst Wetterskip Fryslân

De nieuwbouw van de Technische Dienst van het Wetterskip is naast het hoofdkantoor gesitueerd en kenmerkt zich net als het hoofdkantoor door de volgende aspecten: duurzaam, energieneutraal en onderhoudsvriendelijk. Ook zoekt de Technische Dienst qua materiaalgebruik aansluiting bij het hoofdkantoor.

Slideshow Projectgegevens

De nieuwbouw van de Technische Dienst van het Wetterskip is naast het hoofdkantoor gesitueerd en kenmerkt zich net als het hoofdkantoor door de volgende aspecten: duurzaam, energieneutraal en onderhoudsvriendelijk. Ook zoekt de Technische Dienst qua materiaalgebruik aansluiting bij het hoofdkantoor.

De gevels zijn opgebouwd uit onbehandelde houten stijlen over de volledige hoogte van het gebouw met daartussen stalen potdekselprofielen in een lichtgrijze kleur. De houten stijlen geven de forse geveloppervlaktes een menselijke schaal en regisseren de verschillende gevelopeningen.

“De houten stijlen geven de forse geveloppervlaktes een menselijke schaal en regisseren de verschillende gevelopeningen.”

De Technische Dienst biedt op de begane grond onderdak aan een werktuigbouwkundige werkplaats met bijbehorende opslag voor materialen, een elektrotechnische werkplaats, een magazijn, een expeditieruimte en een kantoor voor de magazijnmeester.

Verder bevindt zich op de begane grond van het gebouw een afdeling voor handhaving bestaande uit een garage, een opslagruimte, een testruimte, een werkplaats en een kantoor. Daarnaast zijn er ook een kantine en doucheruimtes voor het personeel ondergebracht. Op de verdieping zijn een aantal kantoren en een vergaderruimte gesitueerd.

Het gebouw is georganiseerd rondom een binnenplaats met daarop een spoelplaats. Aan de andere zijde van de binnenplaats zijn een aantal stallingsruimtes voor het materieel gesitueerd.

Projectgegevens

Project
Technische Dienst Wetterskip Fryslân
Opdrachtgever
Wetterskip Fryslân
Locatie
Leeuwarden
Type
Utiliteitsbouw,
Periode
2017
Omvang
2051 m2 bvo
Architect
Jeroen van Veen

Wilt u meer weten?

Bel of mail ons of kom vrijblijvend langs op ons kantoor aan de Trynwâldsterdyk te Gytsjerk.