6-11-2018

Vredeman de Vries Prijs 2018: Dorenbos Architekten één van de vijf finalisten

Voor de tiende keer wordt dit jaar de Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur toegekend, op initiatief van de provincie Fryslân. Bouwwerken die in 2016 en 2017 zijn gerealiseerd in Friesland en die zijn ontworpen door architecten komen in aanmerking. Het is een combinatieprijs: voor architect en opdrachtgever.

Er waren dit keer veertig inzendingen, tien meer dan twee jaar geleden. Hoewel de bouw de recessie weer redelijk te boven lijkt te zijn, is dit nog steeds een laag aantal vergeleken met de 75 inzendingen van 2010.

De vakjury heeft in een eerste selectie achttien ontwerpen uitgekozen. In een tweede ronde hebben de juryleden vijf ontwerpen genomineerd die nog in aanmerking komen voor de Vredeman de Vries Prijs. Die zijn op deze pagina’s gemarkeerd met een ster.

Over drie weken, op zaterdag 17 november, maakt de vakjury in Museum Belvédère in Oranjewoud bekend welke genomineerde de winnaar is. Die ontvangt 5.000 euro en een oorkonde. Lezers van de Leeuwarder Courant kunnen online hun stem uitbrengen op de achttien geselecteerden uit de eerste ronde. Het bouwwerk met de meeste internetstemmen wint de LC-publieksprijs.
De organisatie is in handen van Keunstwurk.

Stemmen voor de publieksprijs kan tot en met zondag 11 november via www.lc.nl/vdevprijs.

Bron: Leeuwarder Courant van 27 oktober / pagina 20 (PDF)